Anton Kasipović, ministar pravde RS: Prijedlog RS dobar temelj za reformu

Ž. D.
Anton Kasipović, ministar pravde RS: Prijedlog RS dobar temelj za reformu

Sarajevo - Ministar pravde RS Anton Kasipović rekao je juče u Sarajevu da Nacrt zakona o sudovima koji je izradilo ministarstvo kojim rukovodi nije idealan, ali da je odličan polazni materijal za reformu pravosuđa.

Kasipović je na seminaru o reformi pravosudnih institucija na nivou BiH u organizaciji Delegacije EU u BiH ocijenio da su učesnici u startu u riziku da uđu u politički prostor i izađu iz oblasti prava i pravne nauke. On je izrazio očekivanje da će na dvodnevnom seminaru biti riječi o dva teksta zakona, odnosno prijedlogu iz RS i prijedlogu Ministarstva pravde BiH iz 2013. godine koji je, kako je rekao, došao do određene tačke usaglašavanja i nije mogao dalje.

- Tekst koji smo ponudili zavređuje ozbiljnu pažnju. Naš zahtjev će biti da eksperti ocijene oba teksta i iskažu njihove dobre i loše strane i da iza toga ostane pisani trag. Na osnovu završne rasprave i kada čujem eksperte, predložiću da bude formirana grupa iz sva tri ministarstva pravde i Brčko distrikta sa zadatkom da što prije ponudi prijedlog zakona Parlamentu BiH - rekao je Kasipović.

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija je kazao da je dobro da je i ta institucija uključena u razgovor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana