Антисемитске поруке у Тузли и Сарајеву

Срна
Антисемитске поруке у Тузли и Сарајеву

Сарајево - У Тузли и Сарајеву у посљедњих неколико дана на улазима у зграде у којима живе чланови Јеврејске заједнице исписани су увредљиви графити, јавио је портал “Кликс”.

Члан Јеврејске заједнице у БиХ Игор Кожемјакин најоштрије је осудио ове нападе на припаднике заједнице, као и сваки говор мржње и било какав акт којим се вријеђају национална осјећања грађана.


“Позивамо све релевантне друштвене факторе да се придруже осуди ових вандалских дјела и пруже подршку и заштиту својим суграђанима, припадницима наше заједнице. Апелујемо на надлежне органе да идентификују и казне починиоце у складу са законом”, истакао је Кожемјакин на свом “Фејсбук” профилу.

Он је навео да је Јеврејска заједница у БиХ увијек истицала изостанак антисемитских испада у БиХ као позитиван примјер начина живота и његовања добрих односа.

“Са огорчењем смо примили ову вијест, свјесни да ови инциденти неће нарушити добросусједске односе које Јевреји у БиХ граде са суграђанима других етничких и вјерских група”, нагласио је Кожемјакин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана