Американци укидају санкције Додику?

Срна
Американци укидају санкције Додику?

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик требало би почетком наредне године да буде скинут са црне листе САД, сазнаје београдски “Блиц”.

Позивајући се на одлично обавијештене изворе, лист наводи да су људи задужени за лобирање и промоцију интерса Републике Српске у Вашингтону убијеђени да би америчко Министарство финансија, односно одјељење ОФАЦ које дјелује при том министарству, најкасније до прољећа 2019. године требало да Додиково име скине са списка лица којима су САД увеле финансијске санкције.

То ће, истичу саговорници листа, директно зависити и од значајних кадровских промјена које се очекују до краја ове године, како у ОФАЦ-у, тако и у цијелом америчком Министарству финансија.

“На мјесто помоћника министра финансија требало би да дође човјек који је повезан са лобистичким круговима Српске у Вашингтону, тако да је реално очекивати да послије његовог именовања дође и до промјене негативног имиџа који је Додик 'зарадио' код старе администрације”, тврде извори листа.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уврштен је на црну листу САД у јануару 2017. године под образложењем да “угрожава стабилност у региону”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана