Амбасадор САД посјетила редакције Гласа Српске и Независних новина: Више реформи и мање корупције за бољи живот

Д. Келеч, М. Миљић, Фото: А. Чавић
Амбасадор САД посјетила редакције Гласа Српске и Независних новина: Више реформи и мање корупције за бољи живот

Бањалука - Власти у БиХ треба да наставе са започетим реформама, јер једино на тај начин може бити побољшан живот грађана, поручила је у четвртак у Бањалуци амбасадор САД у БиХ Морин Кормак.

Она је током боравка у Бањалуци посјетила и редакције "Гласа Српске", "Независних новина", портале ова два листа, те "Нес радио" и "Кастру Нес" гдје је разговарала са новинарима и уредницима. Кормакова је разговарала са власником "Гласа Српске" и директором "Независних новина" Жељком Копањом и главним и одговорним уредницима "Гласа" и "Независних" Борјаном Радмановић-Петровић и Сандром Гојковић-Арбутина. Новинари и уредници упознали су Кормакову са начином функционисања двије редакције, а заједнички став је да је на медијима веклика одговорност да на објективан начин указжу на проблеме и приоритете којима би сви требало да се баве. Кормакова је истакла да и један од фокуса цијелог друштва треба да буде економски развој и јачање привреде како би била отворена нова радна мјеста.

Амбасадор САД је одржала и предавање студентима на Економском факултету у Бањалуци о теми "Приоритети САД у БиХ" и поручила да САД подржавају политичке и економске реформе у земљи.

- Приоритети САД у БиХ су развој образовања, борба против корупције и пружање помоћи грађанима у изградњи отвореног друштва - казала је Кормакова.

Охрабрујућим је оцијенила што су власти РС фокусиране на европски пут БиХ.

- Сви се слажемо да је то најбољи пут за БиХ и мислим да је добар знак да се окрећемо будућности - рекла је Кормакова.

Нагласила је да се редовно састаје са свим представницима власти РС који желе градити позитивнију будућност за БиХ и изразила наду да ће се током мандата састати и са предсједником РС Милорадом Додиком.

- До сада није било потребе за тим састанком - истакла је Кормакова.

У организацији Народне и универзитетске библиотеке РС и Амбасаде САД јуче је обиљежено десет година рада Америчког кутка у Бањалуци, а свечаности је присуствовала и Кормакова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана