Ambasador Kormak: Pozdravljeno usvajanje Reformske agende

Srna
Ambasador Kormak: Pozdravljeno usvajanje Reformske agende

Sarajevo - Ambasador SAD u BiH Morin Kormak pozdravila je usvajanje Reformske agende koja predstavlja ozbiljan iskorak BiH za članstvo u EU.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i članovi Predsjedništva Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić informisali su danas Kormakovu o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o aktivnostima koje se preduzimaju na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Cilj reformi je prvenstveno rješavanje socio-ekonomskih pitanja, te je potrebno kontinuirano i bez odgađanja raditi na njihovom provođenju. Kormakova je naglasila da će SAD podržati napore vlasti BiH u realizaciji ovog cilja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH informisali su američkog ambasadora da je usvojen Master plan procesa integrisanja BiH u EU koji predstavlja sadržajni i vremenski osnovni okvir za dalje aktivnosti u vezi sa procesom integracije BiH u EU.

Razmotren je i koncept za koordinacioni sistem koji uskoro treba da bude usvojen od nadležnih institucija u BiH.

Sagovornici su ocijenili da je važno da postoji opšta saglasnost i izražena volja svih učesnika političkog života BiH za provođenje reformi i ostvarivanje pomaka koji će približiti BiH Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana