Амбасадор Кормак: Поздрављено усвајање Реформске агенде

Срна
Амбасадор Кормак: Поздрављено усвајање Реформске агенде

Сарајево - Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак поздравила је усвајање Реформске агенде која представља озбиљан искорак БиХ за чланство у ЕУ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић и чланови Предсједништва Бакир Изетбеговић и Младен Иванић информисали су данас Кормакову о актуелној политичкој ситуацији, као и о активностима које се предузимају на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

Циљ реформи је првенствено рјешавање социо-економских питања, те је потребно континуирано и без одгађања радити на њиховом провођењу. Кормакова је нагласила да ће САД подржати напоре власти БиХ у реализацији овог циља, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ информисали су америчког амбасадора да је усвојен Мастер план процеса интегрисања БиХ у ЕУ који представља садржајни и временски основни оквир за даље активности у вези са процесом интеграције БиХ у ЕУ.

Размотрен је и концепт за координациони систем који ускоро треба да буде усвојен од надлежних институција у БиХ.

Саговорници су оцијенили да је важно да постоји општа сагласност и изражена воља свих учесника политичког живота БиХ за провођење реформи и остваривање помака који ће приближити БиХ Европској унији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана