Амбасадор БиХ при УН писао Гутерешу: Комшић из одмазде опозвао хрватске амбасадоре

Срна
Амбасадор БиХ при УН писао Гутерешу: Комшић из одмазде опозвао хрватске амбасадоре

Њујорк - Амбасадор при сталној мисији БиХ у УН Ивица Дроњић навео је у писму генералном секретару УН Антонију Гутерешу да је хрватски члан Предсједништва Жељко Комшић из одмазде опозвао све Хрвате који обављају дужност амбасадора и генералних конзула, јер га Хрвати у БиХ не прихватају за легитимног представника.

Дроњић, који ће наредне седмице окончати своју мисију као амбасадор, навео је у опроштајном писму Гутерешу да су Комшића изабрали Бошњаци.

“Након општих избора одржаних у октобру прошле године, новоизабрани хрватски члан Предсједништва БиХ, који је изабран гласовима Бошњака захваљујући 'рупи у Уставу и Изборном закону', као акт одмазде што га Хрвати који живе у БиХ не прихватају за легитимног представника, одлучио је да опозове све Хрвате који обављају дужности амбасадора и генералних конзула, њих 11 укупно, само на основу њихове националности”, наводи Дроњић.

Дроњић истиче да се и он налази међу Хрватима које је опозвао члан Предсједништва Жељко Комшић, без обзира што има беспрекорну дипломатску каријеру дужу од 32 године, преноси портал “Klix”.

Он је прије два дана послао опроштајно писмо Гутерешу у којем га информише да ће своју функцију као амбасадор у УН препустити у понедјељак, 18. фебруара.

Дроњић констатује да је имао вјероватно једну од најкраћих дипломатских каријера у УН, јер је као амбасадор при сталној мисији БиХ у УН именован у септембру 2018. године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана