Ален Ризвановић из Бихаћа кривац за трагедију у Гразу

klix.ba фото: EPA
Ален Ризвановић из Бихаћа кривац за трагедију у Гразу

Грац - Возач џипа који је данас пројурио пјешачком зоном у центру Граза и притом усмртио троје људи, а 34 повриједио, је Ален Ризвановић из Бихаћа јавља Федерална телевизија.

 

Ризвановић је рођен 1989. године, а живи у мјесту Калсдорф код Граза. Шеф полиције Јосеф Кламмингер на ванредној конференцији за медије је казао како је нападач из Граза 26-годишњи Аустријанац, поријеклом из БиХ.

Нападач је ожењен и отац двоје дјеце. По занимању је возач, а у тренутку несреће није био под утјецајем алкохола или дрога. Наводно је 28. маја пријављен због породичног насиља, али се та информација још истражује.

Кламмингер је истакао како трагедија нема терористичку позадину већ је ријеч о појединачном случају.

Службено, смртно су страдале три особе. Погинуо је четверогодишњи дјечак, те младић и дјевојка стари 24 и 28 година. Повријеђене су 34 особе, међу којима је и троје дјеце, од чега је двоје тешко повријеђено, али стабилно. Шестеро одраслих је у критичном стању, речено је на конференцији за медије.

МУП УСК: Постоје индиције да се супруга и дјеца Алена Ризвановића налазе у БиХ

Након што је Ален Ризвановић у Гразу усмртио три особе, аустријска полиција затражила је од сигурносних структура БиХ помоћ у истрази.

Наиме, Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона врши провјеру одређених особа које се доводе у везу са Ризвановићем, а по замолби која је упућена из Граза путем Интерпола.

Како је за klix.ba објаснио портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић, ријеч је о нормалној процедури и сарадњи полицијских структура двије државе због чињенице да је починилац трагедије рођен у Босни и Херцеговини.

"Такође, постоје индиције да се супруга и двоје дјеце Алена Ризвановића налазе на територији Босне и Херцеговине, па можда и изван Унско-санског кантона, мада за сада ништа није потврђено", рекао је Шиљдедић.

У трагедији у Гразу погинуо младић из Велике Кладуше

Како портал klix.ba незванично сазнаје, у трагедији која се у данас догодила у Гразу смртно је страдала једна особа поријеклом из БиХ.

Н. В, мушкарац који у Гразу живи од 1995. године у разговору за klix.ba је казао како је један од смртно страдалих у овој трагедији Адис Долић из Велике Кладуше.

"Мој пријатељ је добар пријатељ са настрадалим, живи у близини мјеста у којем се трагични догађај десио. Адис Долић је један од првих прегажених, шетао је са супругом која је тренутно у критичном стању и мислим да је у коми", казао нам је Н. В.

Додао је како је Адис Долић био миран и повучен момак, а он и његова супруга Адиса вјенчали су се 6. јуна ове године.

"Информација је нажалост сто посто тачна, мада аустријски медији, као ни власт, ни полиција не желе да објаве имена, али дефинитивно се зна да је настрадали Босанац Адис Долић", казао је Н. В. за klix.ba.

У разговору за klix.ba, Небојша Регоје, начелник Канцеларије за односе са јавношћу Министарства иностраних послова БиХ Небојша Регоје незванично казао како Министарство не располаже информацијама о страдалим држављанима БиХ, као ни о страдалим Аустријанцима поријеклом из БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана