Александар с. Залдастанов Хирург, вођа Ноћних вукова, за Глас Српске:Што не могу политичари, понекад могу ентузијасти

Милијана Латиновић
Александар с. Залдастанов Хирург, вођа Ноћних вукова, за Глас Српске:Што не могу политичари, понекад могу ентузијасти

Не могу замислити "Ноћне вукове" без Републике Српске и Србије и једноставно не могу замислити да у овим земљама, нераскидиво повезаним с Русијом, наше идеје не буду схваћене.

Истакао је ово у интервјуу за "Глас Српске" оснивач и вођа руског мото-клуба "Ноћни вукови" Александар С. Залдастанов, звани Хирург, освједочени пријатељ српског народа.

"Ноћне вукове" је основао 1989. године, а данас је то најмасовнији мото-клуб, који броји више од 5.000 чланова.

- Наши мотори су летјелице по звијездама, којима исписујемо историју, заувијек их повезавши са борбом за руску будућност. Хук наших мотора већ чује цијела земља, братска РС, али и цијели свијет, као хук "руског реактора" - рекао је Залдастанов.

* ГЛАС: Познато је да "ноћни вукови" не возе моторе само из љубави према двоточкашима, већ и према отаџбини. За какве идеале се боре "ноћи вукови"?

ЗАЛДАСТАНОВ: Душа себи облике ствара. Прије скоро 30 година идеја која је живјела негдје дубоко у нама оваплотила се у мотоциклу. Причати детаљно о томе једнако је бесмислено као објашњавати смисао слика или стихова.

* ГЛАС: Колико Вам значи то што предсједник Русије Владимир Путин често хвали ваш патриотизам и зове вас својом браћом?

ЗАЛДАСТАНОВ: За нас је то велика част и високо признање, али и велика одговорност. Изузетно цијенимо такав став и у нашој средини се зна вриједност таквих ријечи. У свијету не постоји примјер да је шеф државе, приликом личног сусрета, упутио неком сличне ријечи. Предсједник Русије је покренуо већ охлађен и од стране непријатеља миниран "руски реактор", који је велик као Русија. Ми желимо да помогнемо предсједнику да га доведе до пуног погона. У том смислу ће му браћа бити сви они који су спремни да раде с тим циљем. Планирамо да крајем фебруара завршимо филм "Руски реактор", који желимо приказати и у РС.

* ГЛАС: Предсједник РС Милорад Додик одликовао Вас је Орденом части са златним зрацима. Шта за Вас представља то одликовање?

ЗАЛДАСТАНОВ: О томе сам све рекао у писму које сам недавно упутио предсједнику Додику, који ми је указао велику част додијеливши ми ово признање. Ако се прати његов животни пут и рад на мјесту предсједника, то највише признање требало би да буде додијељено управо њему. Он је прави и најбољи српски син и веома опасан противник својим непријатељима, зато што је истина на његовој страни. Они који су спремни да служе истини, чак и када их је јако мало, у стању су да сруше и џиновску лаж.

* ГЛАС: Ко може постати члан "Ноћних вукова"?

ЗАЛДАСТАНОВ: Прије свега - истомишљеник! Романтик с врелим срцем. Само код таквих људи се мотори претварају у звјездане летјелице којима они пишу историју. Човјек који није способан да гори за идеју не може постати "ноћни вук". Идеја је у супротности са земаљском логиком, али она пружа могућност за остваривање било којег подвига. Идеја повезује "вукове" и даје клубу бескрајну снагу.

* ГЛАС: Јавности сте познати по надимку Хирург, јер сте по професији љекар. Да ли је у Вама јачи "ноћни вук", љекар или обоје?

ЗАЛДАСТАНОВ: "Вук" је јачи, али љекар живи у мени од тренутка полагања Хипократове заклетве.

* ГЛАС: Око врата носите грб освештан у свим светињама манастира у Светој Гори и често пропагирате његовање православне традиције. Да ли је једна од Ваших мисија васпитање младих генерација?

ЗАЛДАСТАНОВ: Васпитање подразумијева борбу за свијест - то је кључно питање и начин да се освоји свијет. Данас, захваљујући Русији, свјетски владари из сјене не могу успоставити контролу над цијелим свијетом бруталном силом и зато се рађа нова доктрина глобалне доминације уз помоћ освајања свијести. Више није важно ко ће изградити фабрике и бродове, све ће ионако припадати оном ко буде управљао свијешћу градитеља. Зато се и води нови рат за приступ свијести. Васпитати родољуба много је компликованије него образовати љекара или инжињера. Вољом судбине ми се налазимо на врхунцу судбоносног рата 21. вијека, борећи се за младо покољење, које представља најважнију и најрањивију карику. То што не могу политичари, понекад могу урадити ентузијасти.

* ГЛАС: Много је оних којима смета симболика клуба, због чега износе неистине са циљем урушавања имиџа који преносите кроз православне земље. Нашли сте се и на америчкој црној листи. Како се борите против тога?

ЗАЛДАСТАНОВ: Када ти над главом виси мач, спреман да се обруши на тебе, нема бјежања, прекид борбе у том моменту значи сигурну смрт. Само наставак борбе одлучује исход који доноси смрт или побједу. Зато постоји само један излаз - ићи до краја.

Бајк шоу

* ГЛАС: Можете ли нам рећи нешто више о овогодишњем бајк шоу у Севастопољу, на који сте позвали и предсједника Додика?

ЗАЛДАСТАНОВ: Бајк шоу под називом "Руски сан" биће одржан 17. августа и имаће метафизички смисао. Потрудићу се да га визуализујем на огромном пространству, активирајући све своје техничке и креативне потенцијале. Чак и најсмјелијем руском сну је суђено да се оствари, јер је тај сан - сан о небу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана