Akcize ne smiju biti zakrpe budžetu

V. K.
Akcize ne smiju biti zakrpe budžetu

Banjaluka - Ministar bezbjednosti BiH i član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić izjavio je juče da izmjene Zakona o akcizama BiH, što se tiče njegove stranke, neće proći dok god ne budu stvoreni uslovi za namjensko trošenje tog novca, a ne za krpljenje budžetskih rupa.

- Šta je problem akciza, ko zagovara akcize? Zagovaraju sadašnja Vlada RS i specijalni predstavnik EU Lars-Gunar Vigemark. Kako će to odgovarati građanima kada smo već prikupili osam milijardi KM, a imamo 40,5 kilometara autoputa pa predsjednik RS Milorad Dodik hoda po Srbiji i tamo otvara puteve i trafo-stanice jer ovdje nema vrpci da presijeca. Na račun akciza se krpe budžetske rupe, a Dodik je kupio auta od nekoliko stotina hiljada KM - rekao je Mektić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Naglasio je da SNSD pokušava da skrene pažnju sa osnovnih egzistencijalnih pitanja, izmišljajući razna pitanja i teme među kojima je i ono koje se tiče članstva u NATO-u i optužio SNSD da je izdao interese RS u Sarajevu. Mektić se osvrnuo i na izjave premijerke RS Željke Cvijanović da je Srpska regionalni lider u razvoju, kazavši da je stanje u FBiH u brojnim sektorima bolje nego u Srpskoj, a posebno kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti i visini penzija. Dodao je i da za SDS nije sporan pelješki most, ali da prije toga mora biti potpisan sveobuhvatan sporazum o granicama sa Hrvatskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana