Акцизе не смију бити закрпе буџету

В. К.
Акцизе не смију бити закрпе буџету

Бањалука - Министар безбједности БиХ и члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић изјавио је јуче да измјене Закона о акцизама БиХ, што се тиче његове странке, неће проћи док год не буду створени услови за намјенско трошење тог новца, а не за крпљење буџетских рупа.

- Шта је проблем акциза, ко заговара акцизе? Заговарају садашња Влада РС и специјални представник ЕУ Ларс-Гунар Вигемарк. Како ће то одговарати грађанима када смо већ прикупили осам милијарди КМ, а имамо 40,5 километара аутопута па предсједник РС Милорад Додик хода по Србији и тамо отвара путеве и трафо-станице јер овдје нема врпци да пресијеца. На рачун акциза се крпе буџетске рупе, а Додик је купио аута од неколико стотина хиљада КМ - рекао је Мектић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Нагласио је да СНСД покушава да скрене пажњу са основних егзистенцијалних питања, измишљајући разна питања и теме међу којима је и оно које се тиче чланства у НАТО-у и оптужио СНСД да је издао интересе РС у Сарајеву. Мектић се осврнуо и на изјаве премијерке РС Жељке Цвијановић да је Српска регионални лидер у развоју, казавши да је стање у ФБиХ у бројним секторима боље него у Српској, а посебно када је ријеч о здравственој заштити и висини пензија. Додао је и да за СДС није споран пељешки мост, али да прије тога мора бити потписан свеобухватан споразум о границама са Хрватском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана