Акције Окс и Таурус откриле 30 кријумчара миграната

Срна
Акције Окс и Таурус откриле 30 кријумчара миграната

Сарајево - Више од 30 особа на подручју БиХ идентификовано је у двије криминалне групе организовале кријумчарење и превоз најмање стотину страних држављана преко БиХ и Хрватске према земљама ЕУ, рекла је данас портпарол Граничне полиције Санела Дујковић.

Они су идентификовани у оквиру двије акције Граничне полиције "Окс" и "Таурус".

Дујковићева је рекла новинарима да су међу људима који су кријумчарени и превожени били држављани Турске и са подручја Косова, те у нешто мањем броју држављани Авганистана и Ирака.

 "На подручју Бихаћа данас су извршени претреси на осам локација и ухапшено шест држављана БиХ због сумње да су починили кривично дјело организовање групе или удружења за кријумчарење миграната. Одузет је доказни материјал, и то оружје и муниција, а на једном локалитету, полицијски службеници су открили и осам особа, страних држављана, поријеклом са Косова и држављана Ирака које је криминална група жељела кријумчарити у Хрватску", навела је Дујковићева.

Она је рекла да ће ухапшени, уз извјештај, бити предати Тужилаштву БиХ.

Дујаковићева је додала да је прикупљање и обрада информација у оквиру предмета "Таурус" почело половином јануара, а у предмету "Окс" крајем фебруара.

Носилац активности била је централна истраживачка канцеларија Граничне полиције БиХ, у координацији са Министарством унутрашњих послова Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана