Agius - predsjedavajući grupe sudija u nastavku procesa suđenja generalu Mladiću

Srna
Agius - predsjedavajući grupe sudija u nastavku procesa suđenja generalu Mladiću

Hag - Za predsjedavajućeg grupe sudija u toku daljeg procesa suđenja bivšem generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću postavljen je Maltežanin - Karmel Agius, saopšteno je iz Haškog tribunala.Osim Agiusa, u grupi sudija tokom suđenja Mladiću naći će se još i Liu Dakun, Fausto Pokar, Teodor Meron i Barton Hol.

U saopštenju se navodi da su prilikom izbora grupe sudija uzeti u obzir članovi 12, 13 i 14 Statuta Trubunala, kao i pravila iz Pravilnika suda o imenovanju predsjedavajućeg grupe sudija i o njegovim ovlaštenjima u koordinisanju rada sudijske kancelarije, u skladu sa potrebama Tribunala.


Haški tribunal je ranije odbio zahtjev Mladićevog advokata za privremeno puštanje bivšeg generala na slobodu radi hitnog liječenja.

Odbrana nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića uložila je žalbu na odluku Haškog tribunala da ne pusti njihovog klijenta na liječenje u Rusiji u kojoj je zatražila da Apelaciono vijeće preinači prvostepenu odluku i omogući mu adekvatno liječenje.

U žalbi koju je danas objavio Haški tribunal, odbrana generala Mladića ističe da je raspravno vijeće na netačnim zaključcima i činjenicama zasnovalo odluku o odbijanju da ga pusti na privremenu slobodu zbog liječenja.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana