Агенција потврдила одузимање банкарске дозволе Банци Српске

Срна
Агенција потврдила одузимање банкарске дозволе Банци Српске

Бањалука - Агенција за банкарство Републике Српске потврдила је да је донијела рјешење о одузимању банкарске дозволе за рад Банке Српске, у складу са Законом о банкама Републике Српске, а сходно приједлогу привременог управника Банке, с циљем заштите интереса депонената и очувања стабилности банкарског система.

Из Агенције је саопштено да рјешење о одузимању дозволе, које је донесено 27. априла, још није коначно јер се на њега у року од осам дана од датума доношења може уложити приговор.


У саопштењу се наводи да ће Агенција за осигурање депозита БиХ покренути поступак исплате осигураних депозита, односно депозита до 50.000 КМ, који се сматрају прикладним у складу са Законом о осигурању депозита БиХ, са даном коначности рјешења о одузимању банкарске дозволе.

"Уколико предметно рјешење постане коначно, сходно Закону о банкама Републике Српске, биће објављено у Службеном гласнику Републике Српске, те у једном домаћем дневном листу који се издаје на територији Републике Српске и у једном дневном листу који је доступан у Федерацији БиХ и дистрикта Брчко", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће се по коначности рјешења Агенција за банкарство Републике Српске огласити путем медија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана