Адвокат Васвија Видовић искључена из тима одбране

Срна
Адвокат Васвија Видовић искључена из тима одбране

Сарајево - Адвокат Васвија Видовић искључена је из тима одбране предсједника СББ-а Фахрудина Радончића због тога што је добила статус свједока у процесу који се води против Радончића у Суду БиХ.

Она је рекла да јој је на исти начин онемогућено и да заступа оптужену Билсену Шахман.

Видовићева је навела да су Радончић и Шахманова обавијештени да је она позвана као свједок на главни претрес, након чега им је дата листа на којој су се налазили приједлози нових адвоката.

"Ја о томе нисам обавијештена, што је зачуђујуће. Суд је њих обавијестио да их ја не могу бранити с обзиром на то да сам позвана као главни свједок на главном претресу", рекла је Видовићева.

Према писању федералних медија, Видовићева је обавијестила Адвокатску комору Федерације БиХ, Регионалну адвокатску комору и друге међународне организације које штите адвокатуру у БиХ да јој је онемогућено обављање посла.

Она сматра да је ријеч о некоректном и незаконитом поступку којим се спречава припрема одбране Радончића и Шахманове.

Видовићева тврди да њено свједочење, нити њене радње, немају никакве везе с наводним извршењем кривичног дјела које се Шахмановој и Радончићу стављају на терет изузев што је његов бранилац.

"Мене као браниоца не могу по закону саслушати на околности које су везане за поступак одбране. Суд мене чак није ни обавијестио о том чину да не могу бити бранилац, него су странкама, односно клијентима Радончићу и Шахмановој, послали обавјештење са списковима бранилаца по службеној дужности којом подучавају да ангажују другог браниоца", појашњава Видовићева.

Она сматра да је ријеч о крајње некоректном и незаконитом поступку којим се директно спречава припрема одбране Радончића, омета одбрана Радончића и Шахманове и злоупотребљавају процесна овлаштења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана