Адамовић: Злоупотреба убиства полицајаца

Срна
Адамовић: Злоупотреба убиства полицајаца

Сарајево - Читањем обимне оптужнице јуче је у Суду БиХ настављено суђење у предмету “Цицовић и други”, познатијем као “Волан” - највећој истрази о ауто-криминалу у БиХ.

Суд БиХ је 27. јуна потврдио оптужницу против 27 особа, осумњичених чланова ауто-мафије, који су ухапшени у двогодишњој акцији “Волан”.

Поступајући тужилац затражио је мјеру притвора и изрицање мјере забране састајања оптужених са свим свједоцима у предмету. Тужилац Џермин Пашић због обимности није успио да прочита цијелу оптужницу.

Владо Адамовић, адвокат оптуженог Ениса Мандала, рекао је након рочишта да ће се изјаснити о приједлогу тужиоца након што одбрана прочита приједлоге.

- Тужилац је доста непрецизно затражио да се издају одређене мјере за све окривљене у вези са контактима са свим свједоцима свих окривљених, а доводећи све у везу са претходним догађањима када су у Сарајеву убијена два полицајца - рекао је Адамовић.

Он је истакао да је, правно, све доста непрецизно и оцијенио да се злоупотребљавају недавни догађаји у вези са убиством полицајаца. Адамовић је истакао да је тешко чувати здрав разум у свему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана