Жесток политички потрес прети Америци, сат откуцава

Танјуг
Жесток политички потрес прети Америци, сат откуцава

Вашингтон - Финансирање активности федералне владе САД биће обустављено 28. априла ако Конгрес и администрација Доналда Трампа не усвоје закон о буџету за 2017. годину.

То ће проузроковати блокаду владе, а на стотине хиљада државних службеника ће бити послато на неплаћено одсуство, док ће многе државне агенције и национални паркови затворити своја врата, јавља "Глас Америке"

"Мислим да желимо да влада настави са радом", изјавио је Трамп прошлог четвртка, изразивши наду да ће Конгрес усвојити закон о буџету и можда прерађени закон о здравственој заштити, преноси агенција Ројтерс.

Предстојећи викенд, такође, има политички значај, пошто ће 29. априла бити 100 дана од доласка Доналда Трампа на власт.

Амерички законодавци су у децембру усвојили закон којим се одобрава финансирање владе и владиних агенција до 28. априла.

На Конгресу је сада да постигне двопартијски компромис о новом закону како би могло да се настави финансирање буџетских корисника у фискалној 2017. години, која се завршава 30. септембра, пише Ју-Ес-Еј тудеј.

Могуће је и да законодавци усвоје краткорочне мјере како би се наставило финансирање владе у наредних неколико дана и недјеља послије истека рока у петак, што би им омогућило додатно вријеме за преговоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана