Због шверца 17,5 тона кокаина у САД ухапшена још три Црногорца

Танјуг
Због шверца 17,5 тона кокаина у САД ухапшена још три Црногорца

Филаделфија, Подгорица - У акцији америчких федералних власти, које су у луци Филаделфије почетком недјеље заплијениле више од милијарду долара вриједну пошиљку кокаина на тереретном броду упућеном из Јужне Америке ка Европи, укупно је до сада оптужено шест особа, јавља “Си-Би-Ес 3 Филаделфија” позивајући се на федералне изворе.

Исти извори су навели да је пошиљка била за тону тежа него што се првобитно сматрало, односно да је на броду “МСЦ Гајан” било 17,5 тона кокаина, а та процјена би могла да се промијени пошто власти и даље мјере дрогу и претражују брод.

Убрзо након што су амерички медији објавили вијест о овој мегазаплијени, АП је пренио, позивајући се на судске документе, да су подигнуте федералне оптужнице против двојице морнара који су признали да су помогли утовар кокаина у брод док је био на мору, наводећи да су оптужени Иван Ђурашевић и Фонофаве Тијасага.

Федерални агенти су утврдили да су они утоварили кокаин у седам бродских контејнера из 14 чамаца са дрогом који су у два наврата пришли теретном броду, након што је пловило напустио луку на Бахамима.

Према писању подгоричког листа “Дан”, о хапшењу Ђурашевића одмах су обавијештени надлежни органи Црне Горе, а Будванин се сумњичи да је сарађивао са которским кланом док су дјеловали као једна криминална група, односно прије него што су се подијелили на “шкаљарце” и “кавчане”. Такође, повезује се и са кланом из мјеста Тузи чији чланови су у више акција хапшени због међународног шверца наркотика.

Како преноси цдм.ме, овај дневник, позивајући се на америчке медије, такође пише да су још тројица држављана Црне Горе и да се ради о поморцима из Котора Бошку Марковићу (37), Александру Каваји (25) и Ненаду Илићу (39).

Наводи се да су сва тројица били чланови посаде брода “МСЦ Гајан”, у власништву једне швајцарске компаније, а осим њих, ухапшен је и њихов колега Лаули Пулу, а свима су лисице на руке стављене након саслушања прве двојице ухапшених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана