Западни медији пристрасни, Путин гледа њемачку телевизију

Агенције
Западни медији пристрасни, Путин гледа њемачку телевизију

Москва - Западни медији настоје да прикажу Русију у неповољном свјетлу кад извјештавају о украјинској кризи, а њихов став је свјесно русофобан, изјавио је портпарол руског предсједника Владимира Путина, Дмитриј Песков.

Он је синоћ у интервјуу телевизијској станици ТВТ за емисију "Право да знам" рекао да су западни медији добили у задатак да Русију приказују у негативном свјетлу, пренијела је агенција Итар-Тас.

Упркос томе, Путин прати и руске и западне телевизијске канале, а посебно оне њемачке, истакао је Песков.

Кад је ријеч о медијској пропаганди на Западу, Путинов портпарол је објаснио да је русофобија увијек била присутна у медијском праћењу догађаја из Русије.

"Русофобија се понекад изражава вјешто и елегантно, а понекад отворено и грубо. Ради се о поплави пропаганде која би посрамила и Комунистичку партију Совјетског Савеза, а ситуација се интензивира у критичним тренуцима, што је сада видљиво у САД и Европи", истакао је Песков.

Он је додао да се чињенице искривљују чак и кад инострани новинари из Русије шаљу избалансиране и објективне извјештаје, који онда дођу у руке уредника.

Песков је изразио наду да ће, кад се прашина слегне а Русија и Запад поново успоставе обострано користан, умјесто досадашњег циничног дијалога, улога и одговорност медија постати тема међународних разговора о томе колико далеко медији могу да иду у објављивању једностраних информација, у вријеме кад будућност земаља попут Украјине долази у питање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана