Zajednička komanda pet terorističkih grupa

Agencija
Zajednička komanda pet terorističkih grupa

Moskva - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se uprkos usvajanju rezolucije u Savjetu bezbjednosti UN o tridesetodnevnom prekidu vatre u Siriji, situacija u istočnoj Guti pogoršava gdje militantne grupe nastavljaju da napadaju vladine snage.

Pet terorističkih grupa, uključujući "Džaiš al Islam" i "Nusra front" formirali su zajednički centar rukovođenja u istočnoj Guti, navodi se u saopštenju Ministarstva.


"Situacija u istočnoj Guti se pogoršava. Grupe 'Džaiš al Islam', 'Džabhat al Nusra', 'Ahrar al-Šam', 'Failak ar-Rahman' i 'Fadžr al-Uma' formirale su zajednički centar za koordinaciju svojih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo navodi da i pored rezolucije UN militantne grupe i dalje gađaju sirijske snage duž linije sukoba, prenio je "Sputnjik".

"Grupa 'Džaiš al-Islam', koja je ranije obećala da će se povinovati primirju, nastavila je da granatira Damask sa područja koja kontroliše. Ukupno 31 minobacačka granata ispaljena je na Damask u posljednja 24 časa", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana