Захарова: Вашингтон иницирао кампању блаћења и дезинформисања

Срна
Захарова: Вашингтон иницирао кампању блаћења и дезинформисања

Москва - Вашингтон је иницирао кампању блаћења и дезинформисања у вези са недавним избором шефа Интерпола и Москва жали због тога, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Дошло је до дезинформисања без преседана, до притиска и блаћења у периоду уочи гласања. Нажалост, САД су иницирале ову кампању против руског кандидата", рекла је Захарова новинарима.


Она је додала да се "Вашингтон није држао ни свог принципа да не открива своје преференце током избора у међународним организацијама и умијешао је у то своје Министарство спољних послова након што је отворено кренуо путем спречавања руског кандидата да буде изабран".

Она је рекла да је ово грубо уплитање у унутрашња питања Интерпола, додајући да Москва сматра да су ти поступци неприхватљиви и наносе штету репутацији овој међународној полицијској организацији.

Раније је група америчких сенатора упутила писмо у коме су се изјаснили против избора руског кандидата Александра Прокопчука за шефа Интерпола, који је потпредсједник ове организације за Европу.

Интерпол је изабрао Ким Џонг Јанга из Јужне Кореје за свог предсједника, подсјећа "Спутњик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана