Захарова: САД поричу наше захтјеве, радимо на правним аспектима

Срна
Захарова: САД поричу наше захтјеве, радимо на правним аспектима

Москва - Министарство спољних послова Русије слало је регуларне захтјеве америчком Стејт департменту тражећи приступ руским дипломатским представништвима која су америчке власти заплијениле, док они поричу те захтјеве, изјавила је данас портпаролка тог министарства Марија Захарова.

"Један мјесечно сигурно. Захтеви за право приступа издати су Стејт департменту неколико пута у мјесецу. Стејт департмент пориче наше захтјеве. Тако да, ова размјена биљешки никад не престаје. Под инструкцијама предсједника, радимо на правним аспектима", рекла је Захарова у интервјуу за недјељне вијести "Васкресниј вечер" на телевизији "Русија-1", преноси Тасс.

Упитана о перспективама парнице, она је рекла да ће те информације бити објављене што је прије могуће.

"До сада, узимајући у обзир нијансе овог судског поступка, о томе не можемо да говоримо јавно. То ће бити учињено касније", рекла је она.

Власти САД 2. септембра су затвориле руски Генерални конзулат у Сан Франциску, просторије зграде трговинске мисије у Вашингтону и изнајмљену канцеларију у Њујорку.

Бивше двије установе су у власништву руске владе и уживају дипломатски имунитет.

Званична Москва сматра запљену руских дипломатских представништва отвореним актом непријатељства и позива САД да одмах врате те установе.

Обраћајући се на конференцији у кинеском грађу Сјамену 5. децембра након самита БРИКС-а, руски председник Владимир Путин објавио је планове да изађе на суд због запљене руског дипломатског власништва у САД, подсјећа руска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана