Захарова: Руски војници стигли у Венецуелу

Танјуг
Захарова: Руски војници стигли у Венецуелу

Фото: индепендент.цо.ук/Илустрација ђ Захарова: Руски војници Каракас - Руски војници стигли су у Венецуелу у складу са војно-техничким споразумом који су потписале владе у Москви и Каракасу, саопштила је вечерас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Генерални секретаријат Организације америчких држава (ОАС) раније је осудио слетање два руска авиона у Венецуелу, који су превозили војнике и терет, преноси ТАСС.

"Нисмо изненађени политички мотивисаним саопштењем ОАС, у којем је Русија без икаквог разлога оптужена за војни упад у Венецуелу и нарушавање суверенитета те земље. Увјерени смо да није надлежност техничког тијела да изриче независној држави са ким и како да сарађује и процјењује статус владе Венецуеле, која има истинску моћ, за разлику од самопроглашеног, техничког предсједника Хуана Гуаида", поручила је Захарова, реагујући на саопштење ОАС.

Русија, према њеним ријечима, сарађује са Венецуелом у складу са Уставом те државе и у законском оквиру.

"Присуство руских војника у Венецуели регулисано је споразумом о војно-техничкој сарадњи који су потписали Русија и Венецуела у мају 2001. године", рекла је Захарова, преноси ТАСС.

Према писању листа "Ел комерсио" два руска авиона, "Антонов" Ан-124 и "Иљушин" Ил-76 слетјела су 23. марта у Каракас са руским војницима и 35 тона терета.

Агенција АП јавила је, позивајући се на венецуеланске званичнике, да су два руска авиона слетјела у Каракас, а да су пристигли и руски званичници који ће разговарати о одржавању опреме, тренингу и стратегији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана