Захарова: Лондон као поверљиве држи податке о Скрипаљима

Танјуг
Захарова: Лондон као поверљиве држи податке о Скрипаљима

Москва - Велика Британија као повјерљиве држи неке информације о сарадњи с Организацијом за забрану хемијског оружја (OPCW), како би манипулисала подацима о случају "Скрипаљ", изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Чак и информације о односима Лондона са OPCW су повјерљиве. О ономе што се тамо дешава сазнајемо једино из медија. Шта је циљ тих информација? Са једне стране, оне наговијештавају да Лондон сарађује са међународном организацијом. А то очито значи да се подиже ниво повјерења у оно што говоре британски званичници. Са друге стране, то су незваничне информације које се могу додатно прилагодити", рекла је она за Телевизију Русија 1.


Према њеним ријечима, како преноси Тас с, "цурења" информација у британске медије наводе да су представници OPCW имали приступ Скрипаљима.

"А како су представници OPCW знали ко им је приказан, ко су стварно те особе, да ли су они Скрипаљи. Или људи који личе на Скрипаље?", запитала је Захарова.

Бивши двоструки шпијун Сергеј Скрипаљ и његова ћерка пронађени су 4. марта без свијести на клупи у Салсберију и пребачени су у болницу у критичном стању.

Утврђено је да су отровани нервним агенсом "новчок", а Велика Британија је оптужила Русију да је умијешана у њихово тровање, али за то није пружила ниједан доказ.

Русија је те наводе демантовала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана