Вулин: Мигови стижу по плану, С-300 – разматрамо

Танјуг
Вулин: Мигови стижу по плану, С-300 – разматрамо

Москва - Министар одбране Александар Вулин изјавио је да Београд разматра могућност набавке руског ракетног система С-300, али да је прерано говорити о неким детаљима.

"Разматрамо ово питање, мислимо о томе, сувише је рано да се каже нешто конкретније. Не могу да говорим тако отворено и унапред. Не могу да коментаришем конкретно у вези са С-300, али генерално морамо нашу војску боље да опремимо и оснажимо", рекао је Вулин за Спутњик током званичне посјете Москви.

Говорећи о набавци тенкова, Вулин је рекао да тачан датум набавке 30 руских тенкова Т-72С и 30 оклопних извиђачких возила БРДМ-2 у оквиру војно-техничке помоћи још није одређен, као и да српска страна очекује да ће се то десити наредне године.

"Што се тиче БРДМ-2 и тенкова Т-72С, још није одређен тачан датум", рекао је министар и додао да ће остатак опреме у оквиру војне помочхи бити испоручен када буду решена сва административна питања.

На војном полигону у Алабину недалеко од Москве одржана је финална трка у тенковском биатлону. Трци су присуствовали министри одбране Русије и Србије Сергеј Шојгу и Александар Вулин.

Српски тенкисти заузели су шесто мјесто.

Шојгу и Вулин разговарали су о сарадњи у области одбране и војне индустрије, а српски министар одбране рекао је да мигови стижу по плану, до краја године, као и техника која ће припасти копненој војсци.

Вулин је рекао да је још једном потврдио принципијелну позицију Србије да ће и даље бити војно неутрална и да неће бити члан ниједног војног савеза, преноси РТС.

"Док је Вучић врховни командант војске и председник Републике Србије, а ја министар одбране, Србија неће бити члан НАТО-а, ниједног војног савеза, баш као што никада нећемо увести санкције Руској Федерацији", рекао је Вулин.

Он је истакао и да ће се у свакој одлуци водити рачуна о интересима Србије на првом мјесту, наводећи да су интереси Србије да има најбоље могуће односе са Руском Федерацијом, као и да је то рекао свом саговорнику.

Вулин је пренио и личне поздраве врховног команданта војске и предсједника Републике Србије Александра Вучића и позив његовом колеги Владимиру Путину да заједно идуће године обиљеже годишњицу пробоја Солунског фронта, "времена када смо заједно победјивали и када смо се заједно борили".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана