Vučić: Spremni smo da damo Hrvatima sve što tražimo za Srbe

Tanjug
Vučić: Spremni smo da damo Hrvatima sve što tražimo za Srbe

Vrginmost - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija spremna da sve što traži za Srbe u Hrvatskoj da i Hrvatima u Srbiji - "bez ikakvih problema, istog sekunda"

"Da ne pričamo da to mora da da agencja, komisija, sveti Petar...ne. Sve što tražimo za vas, mi smo spremni istog sekunda da učinimo za Hrvate, ne samo po meri reciprociteta, već smo spremni da uradimo i više. Želimo da se svi građani osećaju u Srbiji kao kod kuće", rekao je Vučić u Vrginomostu tokom razgovora sa mještanima.

Napominjući da je vidio tragove ratnih razaranja i da mali broj ljudi živi u tom kraju, predsjednik Srbije je zahvalio sprskom življu što pod teškim okolnostima živi tamo i ostaje zajedno sa svojim porodicama.

"Vi nam recite šta mislite da mi svojom politikom pre svega možemo da učinimo da vama pomognemo i da vam olakšamo život", naveo je Vučić i poželio mještanima da žive bolje i da budu sigurni i bezbjedni.

"Želim vam da svoje ime prezime i srpske slave čuvate i da to vaše komšije Hrvati takođe žele i da vam pomažu u tome, da vas bodre, a isto ćete i vi njih u očuvanju njihovih tradicija i njihovih vrednosti", naveo je Vučić.

"Da s ponosom nosite svoje srpsko ime"

"Želim da s ponosom nosite svoje srpsko ime, da se nikog ne stidite, nikog ne bojite i da imate pravo da kažete šta očekujete i od Srbije i od Hrvatske", rekao je Vučić Srbima iz Hrvatske sa kojima se sastao u Vrginmostu.

Vučić u Vrginmostu je najprije obišao porodicu Predraga Lapčevića, kao i školu Gvozd, kojoj je donio na poklon računare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana