Вучић: Нема државног удара, не осећам се угрожено

Агенције
Вучић: Нема државног удара, не осећам се угрожено

Београд - Ко је рекао државни удар? Медији и део јавности све време полемишу са једним новинаром који је лансирао тврдњу о државном удару, рекао је премијер Вучић.

"Новинар Драган Ј. Вучићевић је пре десет дана изнео неке ствари које нису сасвим истините, државни удар је када долази до промене власти изнутра. У овом случају, ја не мислим да је било државног удара, ни снаге, ни воље, ни намере. Овде постоји перманентна намера да се урушава Влада Србије, али није реч о државном удару", рекао је Александар Вучић за РТС.

"Дан пре тога је објављена моја потерница на насловној страни тих новина. Нико није реаговао. Разумем да је премијер најнападанија особа у држави и да некоме смета. Та медијска групација све време тврди да нису поменули Вучића. А пише Вучић. Злоупотребљавају таквог човека (Корница) да оптуже премијера да је криминалац. Некоме се много журило са таквим нападом", казао је премијер.

"Ово је најтежа могућа оптужба за конкретно кривично дело. Ја тог човека (Корница) нисам никада видео. Ја сам тражио додатно да одем на полиграф, против кога се води једна страшна кампања. А што се онда сви лажови плаше детектора лажи", нагласио је премијер.

"Нећу да дозволим да Србија буде рекетирана, да било ко уцењује, дајте ми „Политику" и „Новости" као што су радили за време владавине ДС-а", рекао је премијер.

"Говорим о марифетлуцима врха ДС-а, Богићевића, Родића и Бјелопетровића", рекао је Вучић.

"Нећу да дозволим било коме у Србији да ме повезује са било каквим криминалом, гадим се криминалаца и било каквих бараба, јер се борим против њих и нећу да на мене падне било каква сенка", рекао је Вучић.

"Не осећам се угрожено. Има покушаја да се уруше капацитети владе и то је нешто што је перманентно", истакао је премијер.

"Догађале су се чудне ствари"

На питање да ли и неке западне земље умијешане у недавне догашаје премијер је рекао да не жели да говори о ономе за шта нема доказе.

"Не могу да говорим о амбасадама. Догађале су се чудне ствари, из једне западноевропске земље када сам обилазио мигранте, трајала је конференција за новинаре, обавештавају ме да се десило нешто, један човек је обилазио "кобре", људе из странке и свуда се распитивао какаво је и колико моје обезбеђење, из којих су јединица. На крају су га позвали и установило се да је реч о главном обавештајцу, односно првом секретару једне западне амбасаде. Зашто им је то било важно - не знам, али то је било моје лично разочарање, ипак, нећу да кварим односе са том земљом. То се дешавало након инцидента у Сребреници", испричао је премијер.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да је дефицит за новембар мјесец "свега 535 милиона динара, скоро да га нема".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана