Вучић: Не пада ми на памет да штитим било којег злочинца

Срна
Вучић: Не пада ми на памет да штитим било којег злочинца

Београд - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да му не пада на памет да штити било којег злочинца, без обзира које име и презиме носи.

"Као што нисам штитио оне који су имали наше име и презиме, а чинили су злочине, не пада ми на памет да штитим оне који имају албанско име и презиме, или било чије име и презиме, а који су чинили најтеже злочине", рекао је Вучић за РТС.


Он је, коментаришући протесте Албанаца због хапшења Рамуша Харадинаја, навео да су, ма гдје се налазили, Албанци веома добро организовани и повезани, те да као такви праве неприлике и непријатности земљама домаћинима.

"Је ли ико рекао себи: да ли ми можда штитимо ратног злочинца? И то је моје питање за оне који покушавају да ми пошаљу поруку или ме зивкају телефоном, објашњавајући ми да се Србија није понела онако како је требало да се понесе и да није требало да тражи изручење Харадинаја", каже Вучић.

Тужилаштво Србије за ратне злочине терети Харадинаја да је одговоран као наредбодавац, али и као непосредни починилац 63 убиства.

Рамуш Харадинај ухапшен је 4. јануара у Француској по потјерници Србије и одређен му је притвор док Србија не достави захтјев за изручење.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана