Вучић: Било је и грешака, али смо их исправљали

Срна
Вучић: Било је и грешака, али смо их исправљали

Београд - Предсједник Владе Србије Александар Вучић оцијенио је да је највећи успјех ове владе рад, труд и почетак економских реформи, било је, каже и промашаја, али је “суштина у томе да смо се подизали, исправљали грешке И настављали напред”.

Говорећи о годишњици рада Владе Србије, Вучић је у интервјуу за лист Ало рекао да данас сви виде да се у Србији не говори о банкроту и пропасти као што се говорило прије само годину дана, већ о неупоредиво бољем стању јавних финансија, чак и повољнијем тренду раста наше економије од очекиваног.

Упитан какве су реалне шансе да плате и пензије буду повећане, Вучић каже да “све зависи од нас”.

“Уверен сам да нашом посвећеношћу и радом можемо то да обезбедимо, на здравим основама и са сансом да то буде стабилан и дугорочан раст”, рекао је премијер.

Пензије више неће бити смањиване, поручио је он.

“Пензионери су они који увек подржавају државу. Хвала им на трпељивости и стрпљењу, а они ће видети само повећање, а не смањење пензија”, изричит је Вучић.

Подсјетио је да је ова влада затекла највишу незапосленост у Европи, више од 26 процената и додао да то данас није тако, да је незапосленост мања, али не и довољно добра.

Зато је, каже, смањење незапослености један од најважнијих задатака владе у будућности.

Упитан да именује пет најбољих министара, Вучић је рекао да их све поштује, а на питање да ли министра спољних послова Ивицу Дачића држи само због тога што је безопаснији у Немањиној него да је у опозицији, каже:

“Мене не занима ко је опасан, а ко не, већ ко својим радом нешто може да допринесе напретку Србије”.

На питање колико је сигурна фотеља министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструцтуре Зоране Михајловић, премијер каже да је цијени и да је “она је у истој ситуацији као и сви остали” са, како је рекао, њим на челу.

Говорећи о односима са предсједником Томиславом Николићем и његовим сином Радомиром, Вучић тврди да су њихови односи добри, да се виђају често, али да је много важније од тога то он што поштује предсједничке обавезе и начин на који их Николић обавља.

На констатацију да широм Србије у фотељама сједе неки кадрови СНС-а који су ту доспјели смо на “његов образ”, а имају негативан имиџ у сваком погледу и на питање зашто их “не почисти”, јер ће се у крајњем случају кола сломити на њему, премијер каже:

“У праву сте. Помозите нам и чистићемо их заједно”.

Вучић каже да “увјек постоје” они из опозиције које би радо видео у актуелној влади.

О односима са Истоком и Западом, те ЕУ, премијер истиче да је важно да “наш народ разумије и подржава нашу политику”, коју ова влада не води због других.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана