Водени топови и сузавци у Анкари

Танјуг
Водени топови и сузавци у Анкари

Анкара - Турска полиција употребила је сузавац и водене топове против неколико стотина студената који су демонстрирали на Унивезитету у Анкари.

У Анкари се понављају слике с ранијих протеста против Ердогана (Бета/АП)

"Владо поднеси оставку", "Лопове (премијер) Тајипе Ердогане", узвикивала је окупљена маса, углавном студената, у оквиру универзитетског кампуса гдје су поставили импровизовану барикаду, пренијела је агенција Ројтерс.

Јуче су у Турској објављени аудио снимци у којима се наводно чује како турски премијер даје на располагање свом сину велику количину новца усред корупционашке афере.

Телефонски разговор који је био постављен на Јутјубу, наводно открива да је Ердоган тражио од свог сина Билала да склони милионе евра у готовини који су сакривени у неколико кућа.

Билал, како се чује, у једном тренутку каже да "има 30 милиона евра и више".

Наводни разговор који је процурио у јавност догодио се 17. децембра прошле године - истог дана када су кључни премијерови политички истомишљеници ухваћени у полицијској рацији повезаној са истрагом о корупцији која је уздрмала турску владу, наводи АФП.

Мало касније из Ердоганове канцеларије саопштено је да снимци разговора нису прави и да ће бити предузета правна акција против оних који су одговорни за обману јавности.

"Снимци су ... производ неморалне монтаже и потпуно неистинити", навео је касно синоћ Ердоган у саопштењу пошто је процурио оптужујући материјал на интернет мрежи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана