Вином успављивали дјецу у вртићу, будили их кафом

Vijesti.me
Вином успављивали дјецу у вртићу, будили их кафом

Константа - Родитеље у Румунији шокирао је снимак са надзорних камера која приказује иживљавање васпитачица у вртићу над дјецом.

Снимак је настао у вртићу "Мало краљевство" у Константи, граду уз Црно море.

Камере у вртићу су обично биле укључене од 9 сати ујутро до поднева како би родитељи могли гледати своју дјецу док се играју. Неко од родитеља једног се дана улоговао у систем након поднева и примијетио да су камере и даље укључене. Призор је био шокантан, пишу Вијести.

Дјеци су васпитачице у воћне сокове мијешале црвено вино како би их успавале, а потом су их разбуђивале кафом прије него што су родитељи долазили по њих, преносе медији.

Дјецу која нису хтјела да заспу или да се разбуде, васпитачице су ударале, гурале, вукле по поду...

Дјеци су и пријетиле: "Ако не урадиш што сам ти наредила, добићеш ударац у главу. Иди да спаваш или ћу те премлатити и онда избацити напоље на хладноћу".

Родитељи су и раније примјећивали да дјеца из вртића долазе с модрицама, али су их васпитачице увјеравале како је то посљедица међусобних туча и нагуравања дјеце.

"Можете само замислити какав је то шок био родитељима. Око 60 дјеце похађа вртић. Имамо снимке од само два дана, али је према повредама дјеце јасно да су кроз то пролазила све вријеме", навео је адвокат Стефан Роман који заступа родитеље.

Детаљна истрага је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана