Венецуела: Отровано 25 затвореника

Танјуг
Венецуела: Отровано 25 затвореника

Каракас - Најмање 25 затвореника у Венецуели умрло је након што су провалили у затворску амбуланту и пили лијекове комбиноване са алкохолом, тврде затворске власти.

Још 145 затвореника, који су такође штрајковали глађу, завршило је у болници због тровања, пренијела је агенција АФП, док Удружење за права затвореника доводи у питање званичну верзију догађаја.

Затвореници у казненом центру "Давид Вилорија" у венецуеланској савезној држави Лара су у уторак ступили у штрајк глађу због, како тврде, нехуманог третмана и кршења права од стране управе затвора.

Венецуеланско Министарство за казнене институције је саопштило да су затвореници синоћ постали насилни и провалили у затворску амбуланту, гдје су попили лијекове за епилепсију, антибиотике и лијекове за смирење и то заливали алкохолом произведеним од житарица.

Венецуеланско Удружење за права затвореника тврди да су у мртвачници избројали око 25 тијела и довели у сумњу верзију догађаја коју су изнијеле власти, које тврде да је преминуло 13 затвореника.

Удружење наводи како су чланови породица преминулих затвореника рекли да је њима позлило пошто су попили воду коју им је доставила затворска управа.

"Затвореници нису тако глупи да попију лијекове не читајући упутства за употребу", изјавио је директор Удружења Умберто Прадо.

У затвору "Давид Вилорија" се налази укупно 3.700 затвореника, што је четири пута више од капацитета те установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана