Велика Британија: Грешком пуштено 200 затвореника

Агенције
Велика Британија: Грешком пуштено 200 затвореника

Лондон - Административном грешком 200 осуђеника пуштено је из британских затвора од 2010. године, а није познато колико њих је враћено на издржавање казне.

Како преноси Би-Би-Си, до пуштања затвореника је дошло погрешним издавањем дозвола за излазак из затвора који је умјесто привременог добио трајни карактер.

Министар правде Велике Британије Ендру Силоуз истакао је да су такве грешке схваћене веома озбиљно и да се ради на побољшању процедура.

- То су повремени инциденти, али ће сви они бити предмет истраге - истакао је Силоуз.

Међу ослобођенима је шесторо осуђеника за силовања и сексуална напаствовања, 25 људи који су осуђени за трговину и посједовање дроге, те 24 са казнама за пљачке и разбојништва. Ово питање је дошло у центар пажње британске јавности послије посланичког питања посланика Конзервативне партије Филипа Дејвиса. Члан владе у сјенци Садик Кан истакао је да су ови догађаји доказ да у британским затворима влада хаос.

- Не можемо бити задовољни тиме што се на слободу пуштају погрешни људи. Оваква некомпетентност доводи у опасност јавну безбједност, а Влада мора да уради нешто у вези с тим питањем и да не гура главу у пијесак - рекао је Кан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана