Vašington preuzeo odgovornost za curenje podataka

Srna
Vašington preuzeo odgovornost za curenje podataka

London - SAD preuzimaju punu odgovornost za curenje obavještajnih podataka tokom istrage o napadu u Mančesteru, izjavio je državni sekretar SAD Reks Tilerson na sastanku sa državnim sekretarom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom.

Tilerson je izrazio uvjerenje da incident sa obavještajnim podacima neće uticati na odnose između Vašingtona i Londona i naglasio da će SAD biti uz Veliku Britaniju u borbi protiv terorizma.


Državni sekretar SAD osudio je napad u Mančesteru u kojem su stradale 22 osobe i izjavio saučešće cijeloj britanskoj naciji.

"Moramo protjerati teroriste i ekstremiste iz naše zajednice, iz zemalja koje im pružaju utočište. Moramo ih protjerati i sa lica zemlje", izjavio je Tilerson.

Džonson je posjetu američkog državnog sekretara opisao kao instinktivan akt solidarnosti između SAD i Velike Britanije i naglasio da dvije nacije moraju da se zajednički da brane demokratiju i zakone, prenosi Si-En-En.

Dvojica diplomata su razgovarali o Siriji, o odnosima sa Iranom i Sjevernom Korejom, kao i o tome koliko je važna saradnja dvije države, naročito kada se radi o razmjeni obavneštajnih podataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana