Вашингтон преузео одговорност за цурење података

Срна
Вашингтон преузео одговорност за цурење података

Лондон - САД преузимају пуну одговорност за цурење обавјештајних података током истраге о нападу у Манчестеру, изјавио је државни секретар САД Рекс Тилерсон на састанку са државним секретаром спољних послова Велике Британије Борисом Џонсоном.

Тилерсон је изразио увјерење да инцидент са обавјештајним подацима неће утицати на односе између Вашингтона и Лондона и нагласио да ће САД бити уз Велику Британију у борби против тероризма.


Државни секретар САД осудио је напад у Манчестеру у којем су страдале 22 особе и изјавио саучешће цијелој британској нацији.

"Морамо протјерати терористе и екстремисте из наше заједнице, из земаља које им пружају уточиште. Морамо их протјерати и са лица земље", изјавио је Тилерсон.

Џонсон је посјету америчког државног секретара описао као инстинктиван акт солидарности између САД и Велике Британије и нагласио да двије нације морају да се заједнички да бране демократију и законе, преноси Си-Ен-Ен.

Двојица дипломата су разговарали о Сирији, о односима са Ираном и Сјеверном Корејом, као и о томе колико је важна сарадња двије државе, нарочито када се ради о размјени обавнештајних података.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана