Vašington Post o priči Hilari Klinton o snajperskoj vatri u Tuzli VIDEO

Nezavisne.com
Vašington Post o priči Hilari Klinton o snajperskoj vatri u Tuzli VIDEO

Vašington - Izjava Hilari Klinton da je u BiH sletjela pod snajperskom vatrom je jedna od najvećih netačnih tvrdnji svih vremena u američkoj politici koja je provjerena od strane popularnog američkog sajta FacktCheck.org, napisao je jučerašnji "Vašington Post", povodom objavljivanja reklame Republikanske partije protiv Klintonove, gdje je spomenuta i ta epizoda iz BiH.

Naime, Klintonova je tokom izborne kampanje 2008. godine tvrdila da je u martu 2006. godine sletjela na aerodrom u Tuzli pod snajperskom vatrom.

Američki sajt FacktCheck je provjerio tu tvrdnju i objavio video-snimak u kojem je vidljivo da nikakve snajperske vatre nije bilo i da je Klintonova cijelu priču izmislila.

"U prvoj verziji njene priče, poslali su je tamo jer njen suprug predsjednik Bil Klinton nije mogao ići zato što je suviše opasno. Kada su njenu priču demantovali ljudi koji su s njom putovali, ona je događaje dodatno dramatizovala i čak počela pričati da su pucali na njih snajperima.

Postoje brojni problemi s pričama Klintonove", piše "Post".

Inače, Republikanska stranka, oponent Klintonove na predstojećim predsjedničkim izborima, objavila je reklamu u kojoj je pitala demokrate da li žele podržati nekoga ko je poznat po izmišljenim pričama i skandalima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana