Ужас у Индији: Силована осмомјесечна беба

B92
Ужас у Индији: Силована осмомјесечна беба

Њуделхи - Осмомјесечна беба силована је у главном граду Индије, наводи ББЦ и додаје да се дјевојчица налази у болници у критичном стању.

Према писању британског јавног сервиса, бебу је наводно силовао њен 28-годишњи рођак, који је, како је навела полиција у Делхију, ухапшен. Наводи се и да је беба у болницу доведена у недјељу.

Повјереница за права жена у Њу Делхију Свати Маливал посјетила је осмомјесечну дјевојчицу у болници, а њене повреде описала је као "ужасавајуће". Према њеним ријечима, беба је морала да прође и кроз трочасовну операцију.

- Њен плач који пара срце могао се чути по ходницима интензивне његе. Она има ужасавајуће повреде унутрашњих органа - написала је Маливал на свом Твитер налогу.

Свој бијес је изразила и другом поруком у којој је навела: "Шта да радимо? Како у Њу Делхију можемо мирно да спавамо када се дешавају овакви случајеви силовања осмомјесечних беба? Да ли смо то постали толико безосјећајни или смо једноставно прихватили овакве случајеве као нешто што се једноставно дешава."

ББЦ пише да је осмомјесечна дјевојчица силована у недјељу, али да се за случај сазнало у понедјељак, када су локални медији објавили вијест о томе.

Маливалова је такође упутила директну поруку највишим органима власти у Индији да коначно нешто ураде по питању веома честих случајева, и то бруталних, силовања дјевојчица.

Подсјетимо, случајеви силовања дјевојака и дјевојчица у Индији пробудили су свијест читавог свијета о томе када је 2013. преминула дјевојка која је доведена у болницу у критичном стању након групног силовања у градском аутобусу.

Иако су нападачи ухапшени, а власт покушала да донесе неке измјене закона које би спријечиле учесталост таквих ужасних случајева, у Индији се мало тога промијенило. Сваког мјесеца, а понекад и седмица, из Индије стижу вијести о страшним случајевима силовања. Међу жртвама су све чешће дјеца. Примјера ради, 11. децембра свјетски медији објавили су вијест о бруталном силовању шестогодишње дјевојчице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана