Uraganski vjetrovi odnijeli četiri života

Agencije
Uraganski vjetrovi odnijeli četiri života

Hamburg - Najmanje četiri osobe izgubile su život u naletu uraganskih vjetrova u sjevernoj Evropi, što je dovelo do otkazivanja letova, a poremećeni su i drumski i željeznički saobraćaj.

Holandska meteorološka agencija izdala je "crveno" upozorenje za nizinske i priobalne predjele, nakon vjetrova brzine 120 kilometara na čas koji su pogodili ovu zemlju.

Prema dosadašnjim procjenama, nevrijeme je u Holandiji pričinilo štetu od nekoliko miliona evra.

Portparol njemačke meteorološke agencije Peter Hartman rekao je da su vjetrovi dostizali brzinu od 160 kilometara na čas.

"Ovo je jedna od najgorih oluja u posljednjih nekoliko godina u Njemačkoj", rekao je on, dodajući da su uraganski vjetrovi neuobičajeni za ovo doba godine.

Dva radnika na putevima poginula su u regionu Rajnland-Palatinat na zapadu Njemačke kada je drvo palo na njihovo vozilo, rekli su lokalni zvaničnici.

Ranije je javljeno da je jedan muškarac poginuo kada se zid srušio na njega u gradu Gros Santersleben na istoku Njemačke.

Četvrta žrtva nevremena je u istočnom holandskom gradu Edeu, gdje je jedan muškarac poginuo kada je na njega pao krov magacina.

Oko 140 letova otkazano je na aerodromu u Frankfurtu, a na aerodromu "Šipol" u Amsterdamu oko 90.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana