Uragan Erika na Haitiju

Agencije
Uragan Erika na Haitiju

Majami - Tropska oluja "Erika" zahvatila je danas Haiti praćena jakom kišom i udarima vjetra ali gubi na snazi dok se kreće ka obalama savezne države Florida, saopšteno je iz američkog Nacionalnog centra za praćenje uragana /NHC/.

Premijer ostrva Dominika Ruzvelt Skerit rekao je u televizijskom obraćanju da je u oluji na tom ostrvu poginulo 20 osobra. Spasilačke ekipe tragaju za osobama, koje se vode kao nestale.

"Erika" je do sada najteže pogodila ugrozila Dominiku, ostrvo na istoku Kariba.

Meteorolozi ističu da "Erika" po dolasku do američke obale neće imati snagu uragana jer sve ukazuje na to da njen intenzitet slabi iznad planinskih oblasti Haitija i Kube.

"Erika" će imati snagu tropske oluje i udari vjetra, kako se oluja kreće ka istoku Kube, su oko 64 kilometra na čas, mada je prati jaka kiša.

Meteorolozi upozoravaju da bi "Erika", ukoliko ne izgubi snagu u planinskim dijelovima, mogla da dobije na intenzitetu iznad Floridskog i Meksičkog zaliva.

Guverner Floride Riks Sko proglasio je juče vanredno stanje. Prema njegovim riječima, oluja izaziva zabrinutost o poplava u oblasti Tampe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana