Uloga ruske avijacije se ne dovodi u pitanje

Srna
Uloga ruske avijacije se ne dovodi u pitanje

Moskva - Niko ne dovodi u pitanje ulogu Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, koje podržavaju sirijske kopnene snage u uspješnoj borbi protiv terorizma, izjavio je zamjenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin.

On je rekao da je ofanziva duž Eufrata u jugoistočnoj Siriji posljednje što je ostalo da se uradi u borbi protiv terorizma u zemlji.


"Teroristi pružaju otpor, ali njihova sudbina je zapečaćena", rekao je Fomin.

Fomin je naglasio da je deminiranje terena u Siriji trenutno jedno od najtežih pitanja i dodao da su Srbija i Jermenija izrazile spremnost da pošalju svoje stručnjake za poslove deminiranja, kada se zaustavi nasilje u zemlji.

Sirijska vojska je u petak, 3. novembra, objavila da je sirijski grad Deir ez Zor potpuno očišćen od militanata "Islamske države", što znači da islamisti ne kontrolišu više nijedno urbano područje na Bliskom istoku, prenosi "Sputnjik".

Rusija u posljednjih nekoliko dana vrši vazdušne operacije u Abu Kemalu, gradu u provinciji Deir ez Zor. U petak je sa položaja u Sredozemnom moru izvršen raketni napad na položaje islamista u Abu Kemalu.

Aktivna podrška Rusije otvara put za nove uspjehe snaga sirijske Vlade i doprinosi skorom porazu terorista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana