Улога руске авијације се не доводи у питање

Срна
Улога руске авијације се не доводи у питање

Москва - Нико не доводи у питање улогу Ваздушно-космичких снага Руске Федерације, које подржавају сиријске копнене снаге у успјешној борби против тероризма, изјавио је замјеник руског министра одбране Александар Фомин.

Он је рекао да је офанзива дуж Еуфрата у југоисточној Сирији посљедње што је остало да се уради у борби против тероризма у земљи.


"Терористи пружају отпор, али њихова судбина је запечаћена", рекао је Фомин.

Фомин је нагласио да је деминирање терена у Сирији тренутно једно од најтежих питања и додао да су Србија и Јерменија изразиле спремност да пошаљу своје стручњаке за послове деминирања, када се заустави насиље у земљи.

Сиријска војска је у петак, 3. новембра, објавила да је сиријски град Деир ез Зор потпуно очишћен од милитаната "Исламске државе", што значи да исламисти не контролишу више ниједно урбано подручје на Блиском истоку, преноси "Спутњик".

Русија у посљедњих неколико дана врши ваздушне операције у Абу Кемалу, граду у провинцији Деир ез Зор. У петак је са положаја у Средоземном мору извршен ракетни напад на положаје исламиста у Абу Кемалу.

Активна подршка Русије отвара пут за нове успјехе снага сиријске Владе и доприноси скором поразу терориста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана