Ukrajina blokirala nastup svoje predstavnice na Evrosongu VIDEO

index.hr
Ukrajina blokirala nastup svoje predstavnice na Evrosongu VIDEO

Ukrajina je za predstavnicu na Evrosongu odabrala pjevačicu Anu Korsun koja nastupa pod umjetničkim imenom Maruv, međutim ubrzo nakon njenog proglašenja neki ukrajinski političari usprotivili su se tome da ona predstavlja zemlju na Evrosongu, i to zato što nastupa po Rusiji.

Oglasilo se i ukrajinsko ministarstvo kulture koje je izjavilo da bi “samo patriote koje su svjesne svojih odgovornosti trebali moći predstavljati Ukrajinu dok hiljade Ukrajinaca gine za njihovu teritoriju”.

Ukrajinska nacionalna TV kuća prenosi da je zbog svega toga Maruv ponuđen novi ugovor prema kojemu bi joj privremeno bilo zabranjeno nastupanje u Rusiji u zamjenu za predstavljanje Ukrajine na Evroviziji.

Imala je 24 sata da odluči, a pjevačica se danas oglasila na svom službenom Facebooku i napisala da je taj ultimatum odbila.

“Danas smo imali sastanak s javnom televizijom i nije uspjelo doći do dogovora između dvije strane. Kada su me pozvali da učestvujem u nacionalnom izboru za pjesmu Evrovizije pristala sam i pobijedila te sam s velikim ponosom bila spremna predstavljati svoju domovinu. Kao što sam već rekla, zabrana koncerata u Rusii nije bila opcija iz principijelnih razloga”, napisala je i dodala da ne želi da se njen nastup pretvoriti u promovisanje političara.

 “Glavne razlike bile su uzrokovane ostalim stavkama ugovora koje bi me, da sam ga potpisala, zarobile”, kaže.

“Ja sam muzičar, a ne šišmiš u političkoj areni. Iskreno se zahvaljujem svima koji su glasali za mene. Želim kreativnost bez cenzure”, zaključila je.

I javna ukrajinska TV kuća UA:PBC objavila je da nije došlo do dogovora te da MARUV neće predstavljati Ukrajinu na Evrosongu. Zasad se ne zna ko će predstavljati tu zemlju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana