Uhapšeno 55 visokih policijskih zvaničnika u Turskoj

Agencije
Uhapšeno 55 visokih policijskih zvaničnika u Turskoj

Istanbul - Turske vlasti su danas uhapsile 55 policijskih funkcionera u sklopu istrage oko navodne korupcije i zloupotrebe položaja.

To je, kako navodi agencija AFP, najnovija akcija državnih vlasti protiv protivnika turskog premijera Redžepa Tajipa Erdoana uoči predsjedničkih izbora 10. avgusta.

U Istanbulu su uhapšena 42 bivša i sadašnja policajca, uključujući bivšeg šega antiterorističke jedinice istanbulske policije Omera Kosea, objavili su turski mediji, a preneo AFP.

U više gradova širom Turske uhapšeno je još 15 policajaca, pri čemu dnevni list "Hurijet" navodi da su racije istovremeno izvršene u čak 22 grada.

Samo u Istanbulu je policija izvršila raciju na 200 adresa.

Uhapšeni se sumnjiče za špijunažu, neovlašćeno prisluškivanje, falsifikovanje zvaničnih dokumenata, kršenje prava na privatnost, fabrikovanje dokaza i kršenje tajnosti istrage, navode turski mediji.

Premijer Erdoan optužuje pristalice svog bivšeg saveznika Fetulaha Gulena da imaju preveliki uticaj u turskoj policiji i sudstvu i da su mu namjestili korupcionaški skandal kako bi ga svrgli s vlasti uoči lokalnih izbora u martu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana