Ubjedljiva pobjeda Vladimira Putina

Ubjedljiva pobjeda Vladimira Putina 18.03.2018 22:22 | Agencija

Moskva - Na osnovu prebrojanih 40 odsto glasova, aktuelni predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin osvojio je 74,22 odsto glasova na predsjedničkim izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/.

Prema podacima CIK-a, kandidat Komunističke partije Rusije Pavel Grudinin osvojio je 14,3 odsto glasova, a kandidat Liberalnodemokratske partije Vladimir Žirinovski 6,51 odsto.

Ruski predsednik Vladimir Putin je objasnio je za vrijeme posjete svom izbornom štabu zašto su Rusi glasali za njega.

„Rusiji je potreban napredak i mi ćemo ga napraviti zajedno“, rekao je Putin, objašnjavajući zašto je narod glasao za njega.

Potrebno je prevazići izazove i rešiti zadatke koji se nalaze pred zemljom, dodao je on.

On smatra važnim da se različite snage u razvoju zemlje ne vode interesima klanova, već nacionalnim interesima.

On je podsjetio na slučaj trovanja Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji: „Da je to zaista bila otrovna supstanca, ljudi bi odmah umrli. Rusija je spremna da sarađuje u ovom slučaju, ali je potrebno i da druge zemlje pokažu interesovanje za to“.

„Rusija nema hemijsko oružje. Uništili smo ga, za razliku od naših partnera“, dodao je on.

„To je glupost, niko tako nešto ne bi uradio“, rekao je on.

Promene u Vladi

Vladimir Putin je najavio promjene u ruskoj Vladi nakon inauguracije.

„Uopšte, sve promjene u Vladi treba da izvrši predsjednik nakon stupanja na novi mandat i zato ću o tome misliti sada o tome i kako to da se uradi“, rekao je Putin.

Po njegovim riječima, „glavne promene će se desiti nakon inauguracije“, koja će biti 7. maja.

Putin: Uradićemo sve da se Ukrajinci osjećaju u Rusiji kao kod kuće

„Uradićemo sve da se Ukrajinci osjećaju u Rusiji kao kod kuće“, rekao je Putin.

On je dodao da smatra sramotnim ograničavanje prava ruskih građana u Ukrajini da glasaju za predsjednika Rusije, ali da Moskva neće odgovoriti na to.

„To je bezobrazluk, to je kršenje opštepriznatih međunarodnih normi. Rusija neće odgovoriti na to“, rekao je on novinarima.   

Vučić čestitao putinu izbornu pobjedu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Vladimiru Putinu povodom reizbora na mjesto predsjednika Rusije i poželio da nastavi odlučno da vodi Rusiju putem napretka.
"Primite iskrene čestitke za ponovni izbor za predsednika Ruske Federacije, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njenih građana", navodi se u čestitki.

Vučić ističe da je uvjeren da će Putin svojim izvanrednim talentom lidera, uz jasnu viziju i jaku volju, kao i odgovornost i posvećenost u radu nastaviti da postiže uspjehe u rješavanju svih važnih pitanja za Rusiju, kao i u ispunjavanju planova za njen dalji sveobuhvatni razvoj, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

"Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije i možete se osloniti na naš doprinos produbljivanju saradnje, kao i na zalaganje za ostvarivanje zajedničkih projekata. Uveren sam da ćemo, uz međusobno razumevanje, stvarati bolje uslove za generacije koje dolaze", naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je ukazao da je zahvalan Putinu za njegov lični doprinos jačanju tradicionalnog i istinskog prijateljstva Srbije i Rusije, kao i odbrani državnih interesa Srbije, koja se ogleda i kroz podršku u UN, kao i u svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj integritet, ugled i slobodarsku tradiciju.

"Želim Vam da Vas, uz uspeh na odgovornoj dužnosti, prate dobro zdravlje i sreća u ličnom životu. Nadam se dragi prijatelju da ćete nam i u novom predsedničkom mandatu učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju, jer je svaki susret sa Vama prilika za dragocene razmene mišljenja i mudre savete", navodi se u čestitki Vučića.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica