Убио 49 жена и продавао њихово самљевено месо

Avaz.ba
Убио 49 жена и продавао њихово самљевено месо

Ванкувер - Серијски убица из Канаде, који служи доживотну затворску казну због убиства 49 жена, признао је да је хтио убити још једну да би достигао бројку од 50 жртава.

Роберт Пиктон (68), познатији као убица с фарме свиња, самљео је тијела жртава и продавао месо локалним муштеријама, које нису знале шта купују. 

Ухапшен је у фебруару 2002. године и осуђен за убиство шест жена. Током суђења, истрага је открила да је убио још 20 жена, али оптужнице за та убиства никад нису резултирале суђењем због правно-процедуралних тешкоћа. Ипак, ДНК свих 26 жена нађен је на његовој фарми. 

Пиктон је у затвору признао канадском тајном агенту, који је глумио његовог затворског цимера, да је убио укупно 49 жена од 1991. до 2002. године те да је њихова тијела самљео и продавао, преноси "Аваз".

Међу доказима које је канадско тужилаштво прикупило против Пиктона је случај из 1997. године, кад је покупио једну дјевојку у Ванкуверу и избо је на фарми. 

Али, дјевојка је преживјела. Фармер ју је покушао избости, али се она бранила те је у борби до које је дошло, и сам био избоден. Дјевојка је, иако тешко рањена, успјела побјећи. 

Након што га је пријавила полицији, постала је кључни свједок у суђењу против овог серијског убице.

У току истраге, стотине истражитеља мјесецима су вршиле ископавања земље на фарми, проналазећи бројне људске остатке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана