Убијена најпознатија британска бијела удовица?

Убијена најпознатија британска бијела удовица? 12.10.2017 09:41 | Агенције

Лондон - Најпознатија британска "бијела удовица" Сели Џонс према за сада званично непотврђеним извјештајима, погинула је у Сирији у нападу америчких дронова.

Како пише британски "Индепендент", амерички обавештајци су рекли својим колегама из МИ 6 да је припадница екстремистуичке терористичке организације Исламска држава, која је из Кента 2013. отишла у Сирију да се бори на страни ИД, убијена у близини границе Сирије и Ирака у јуну.

Како се наводи, она је страдала у нападу америчких дронова у тренутку када јепокушавала да напусти Раку, која је тренутно поприште највећих борби у Сирији од када су коалиционе снаге почеле да потискају терористе Исламске државе.

Вјерује се да је она покушавала да се домогне града Мајадин, једном од свега неколико који су остали под контролом ИД. Британски "Сан", који је најприје пренио ову вијест, тврди да се извештај о смрти "бијеле удовице" скривао од очију јавности јер је,наводно, с њом убијен и њен 12-годишњи син Јојо.

Ипак, "Индепендент" напомиње да је до сада увијек било тешко да се потврди смрт џихадиста, поготово ако су страдали нападима дроновима, као и да су пролазили мјесеци прије него што се нечија смрт званично објави.

Амерички обавјештајци такође кажу да не могу да буду сигурни сто посто да је у нападу њихових дронова у јуну страдала баш Сали Џонс, јер је немогуће реконструисати ДНК.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица