Убијена браћа Куаши, крај опсаде

CNN
Убијена браћа Куаши, крај опсаде

Специјалци су убили браћу Саида и Шерифа Куашија, током акције ослобађања талаца у магацину у ком се крили осумњичени за напад на "Шарли ебдо", јавља CNN.

Акција је трајала десетак минута и исход је "позитиван", а потврђено је да су браћа Куаши "пала".

Након вишечасовне опсаде, око 17 часова чуо се један пуцањ из ватреног оружја, затим слабије детонације од шок граната. Акција је била изнуђена, статус талаца није познат.

Изнад магацина штампарије у мјесту Дамартен де Гоел видио се дим. Ка згради су кренуле додатне полицијске снаге, више екипа хитних помоћи, ватрогасци, медицински хеликоптер. Ситуација је мирна.

Извјештачи са лица мјеста наводе да је од тренутка када су се чули пуцњи примјећено веће кретање распоређених полицијских снага.

Информације о броју и стању људи које су држала браћа Саид и Шериф Куаши засад нису познате, а медији углавном јављају да је постојао "најмање један талац".

Опсада магацина трајала је од јутрос, а иако је нешто прије 17 часова министарство унутаршњих послова Француске објавило да је намјера специјалних тимова да започну преговоре, убрзо је почела операција спасавања. Како је касније речено, акција је била "изнуђена".

"Приоритет је да се успостави комуникација. То може да потраје, сатима, некад и данима", саопштила је полиција,.

Упркос различитим ранијим информацијама у медија, званичници су навели да од јутрос "није било убијених, повређених или било каквог сукоба са осумњиченима".

Дамартен де Гоел се, иначе, налази на 35 километара од Париза. Преговарачки тим, специјалци, полиција, хеликоптери су на мјесту збивања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана