УН: Погинуло 19 наших запослених, заставе на пола копља

Срна
УН: Погинуло 19 наших запослених, заставе на пола копља

Женева - Према првим проценама, 19 запослених у организацијама које су повезане са УН, погинуло је у авионској несрећи у Етиопији, саопштила је Агенција за миграцију УН.

Тим поводом, наводи се у саопштењу, Уједињене нације и њихове агенције данас ће спустити заставе на пола копља.

У саопштењу се наводи да те организације укључују Свјетску банку, Међународну телекомуникацијску унију, Програм УН за заштиту околине и друге агенције.

Такође, како се истиче, приликом пада авиона “Етиопијан ерлајнса”, погинуо је и један од чланова особља Агенције за миграцију УН.

Ријеч је о, прецизира се у саопштењу, Ане-Катрин Фајгл, држављанки Њемачке, која је кренула на курс обуке у Најроби, престоницу Кеније.

Свјетски програм за храну (ФАО) такође је потврдио да је двоје од осам италијанских држављана, колико се за сада процјењује да је погинуло у авионској несрећи у Етиопији, радило за ту агенцију УН, чије је сједиште у Риму.

Портпаролка Свјетског програма за храну идентификовала је жртве као Вирђинију Кименти и Марију Пилар Будзети.

Претходно је данас високи комесар УН за избјеглице Филипо Гранди рекао да су у авиону биле “колеге из Уједињених нација и других партнера”.

Према његовим ријечима, агенција утврђује колико је њих било у авиону који је летио од Адис Абебе до Најробија, градова преко којих хуманитарни радници често путују.

Генерални секретар УН Антонио Гутереш саопштио је да је “дубоко ожалошћен” због авионске несреће у Етиопији, у којој је погинуло свих 157 путника и чланова посаде.

Гутереш је упутио саучешће породицама жртвама, међу којима има и чланова особља УН, наводи се у саопштењу његовог портпарола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана