У шта све вјерују у Сјеверној Кореји?

Агенције
У шта све вјерују у Сјеверној Кореји?

Сјеверна Кореја је свакако једна од најспецифичнијих земаља на свијету, с обзиром на то да је потпуно затворена за остатак свијета, а њени становници живе у потпуном незнању о стварима које се дешавају око њих. Међутим, кад је ријеч о лажима које им се свакодневно пласирају, ово су неке које заслужују да буду поменуте.

Наиме, корејски рат је и данас једна од најактуелнијих тема у Сјеверној Кореји. Према њиховим медијима, Америка је из чиста мира напала и заузела Јужну Кореју, те кренула у поход и на Сјеверну. Међутим, Ким Ил Сунг је херојски одбранио своју државу, а тамошњи медији и даље упозоравају своје грађане да ће их америчка војска убити ако пробају да пређу границу.

Једна од легенди је и рођење Ким Џонг Ила, за којега тврде да се родио на најсветијој планини у Кореји званој Баекду у оквиру тајног војног кампа током јапанске окупације Кореје. У тренутку његовог рођења, нова звијезда се формирала на небу, а годишње доба се одмах промијенило из зиме у прољеће те се на небу појавила и дупла дуга. Међутим, према званичним подацима, Ким се родио 1941. године у сибирском селу Вајатскоје.

Ако је вјеровати њиховим медијима, онда је 2010. године Ким Џонг Илова одјећа потпуно одушевила свијет и он је убрзо постао глобална модна икона. Како јављају тамошњи медији, Ким Џонг Ил је био највољенији владар на цијелом свијету и његов рођендан је слављен у бројним државама. Сјеверној Кореји такође сви завиде, јер има "најквалитетнију стопу живота".

С обзиром на то да људи у Сјеверној Кореји немају додира са спољним свијетом, није било тешко пласирати информацију да је управо Ким Џонг Ил измислио хамбургер те је отворио и фабрику која се бави производњом истог.

Према званичним подацима Сјеверне Кореје из 1994. године, Ким Џонг Ил је успио да за једну партију голфа убаци пет пута лоптицу из првог ударца и то први пут кад је играо голф. Такође, кад је први пут куглао, он је успио сваки пут да поруши све чуњеве.

И коначно, бивши вођа Сјеверне Кореје је особа која не припада овом свијету, ако нисте знали. У његовој биографији је наведено како он не користи тоалет, јер заправо и не врши нужду. Он је такође могао да контролише и вријеме, према његовом расположењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана