У САД убијен младић поријеклом из Кључа

Nezavisne.com
У САД убијен младић поријеклом из Кључа

Џексонвил - Неџад Ботоњић (21), поријеклом из Кључа, убијен је у америчком граду Џексонвилу у савезној држави Флорида.

Он је убијен у понедјељак на паркингу бензинске пумпе "Бритиш петрол", а убиство су снимиле и камере видео-надзора на пумпи.

Према писању америчких медија, Ботоњић је у понедјељак отишао на бензинску пумпу БП-а у набавку, када су се двојица мушкараца у црвеном возилу довезла до њега, пришла му, те га убила након кратке расправе.

Руфад Ботоњић, Неџадов отац, који је видио снимке убиства сина, казао је да је шокиран призором.

"На снимцима се види да су до сина дошли разбојници и паркирали се поред његовог аутомобила. Један мушкарац је пришао сувозачевој страни, причао је нешто с мојим сином, онда је прешао до возачеве стране, нешто је радио рукама и убио га", испричао је Неџадов отац.

Према снимцима видео-надзора, након пуцњаве убица и човјек који је био с њим одјурили су с мјеста злочина. Наводно су неки свједоци убиства покушали возилима пратити убице, али нису у томе успјели. Неџад је недавно добио посао у "Мекдоналдсу" и био је син јединац у породици Ботоњић.

Иначе, Неџадова породица је избјегла 1998. године из Кључа, те отишла живјети у САД. Ступили смо у контакт са даљом родбином породице Ботоњић у Кључу, који кажу да су за ову трагедију сазнали преко интернета.

"Руфад је отишао из Кључа послије рата, никада га послије нисам видјела. Никоме се више није јављао. За трагедију његовог сина чули смо преко интернета, али нико нема његов број да га назове", казала је даља рођака породице Ботоњић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана